Vrei să îți cumperi o bicicletă second hand?

Dacă vrei să îți cumperi o bicicletă second hand, adică o bicicletă deja folosită, atunci în acest articol o să găsești câteva sfaturi despre achiziționarea unei biciclete. Bicicletele second hand au un mare avantaj față de bicicletele noi deoarece prețul este mult mai mic, poate mai puțin decât jumate din valoarea unei biciclete noi. Eu personal zic că o bicicletă second hand se merită mai mult decât o bicicletă nouă, dar asta este părerea mea. Și o bicicletă nouă are foarte multe avantaje precum garanția de la vânzător, service specializat, o factură care demonstrează că ești proprietarul de drept și bine înțeles o bicicletă nouă.
Înainte de a cumpără o bicicletă second hand trebuie să te gândești ce vrei, după ce te-ai gândit la o categorie de biciclete atunci poți să cauți liniștit bicicleta potrivită. Îți recomand să verifici site-urile de anunțuri deoarece acolo găsești sute de biciclete, unde cu siguranță o să găsești ceva care să-ți placă. Dar mai poți merge și la magazinele specializate care vând biciclete second hand, unele magazine care vând astfel de biciclete oferă și garanție. Cu siguranță nu o să găsești bicicleta potrivită în câteva minute, de aceea îți recomand să verifici mai multe site-uri sau magazine, astfel încât să îți faci o lista și după să alegi cea mai bună variantă din punct de vedere calitativ și prețul potrivit.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra bicicleta?

Înainte de a bate palma, trebuie să probezi, verifici și eventual să ceri acte care să dovedească că bicicletă îi aparține vânzătorului. Nu cumpără niciodată ceva ce nu poți să testezi, cere vânzătorului posibilitatea de a testa bicicleta sau dacă cumperi de pe internet, de la un vânzător dintr-un alt județ, atunci îl poți rugă să trimită bicicleta cu posibilitatea de a verifica/deschide coletul înainte de a plăți. Verifică bine bicicleta sau cere sfaturile unor prieteni care se pricep la biciclete, ai mare atenție la cadru, furcă, roți, anvelope și așa mai departe, acestea trebuie să fie în regulă și să nu fie foarte uzate.

Dacă ai găsit o bicicletă destul de cunoscută și este second hand, atunci poți să cauți modelul respectiv pe mai multe site-uri, cu siguranță o să găsești aceeași bicicletă la un preț mult mai bun sau poate o calitate mai mare. Dar nu uita, verifică prețul cu atenție, sunt vânzători care vând biciclete second hand la preț de bicicletă nouă, și aici trebuie să ai mare grijă. Înainte de a cumpăra o bicicletă trebuie să te asiguri că cadrul este potrivit pentru tine, dar nu numai, bicicletă în sine trebuie să fie potrivită pentru tine. Uneori o bicicletă spune foarte multe lucruri despre un om, chiar foarte multe. Trebuie să îți cumperi bicicleta potrivită, niciodată să nu cumperi biciclete prea vechi, acestea pot avea foarte multe probleme ascunse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu